Soorten ontslag

Rechten en plichten

Soorten ontslag

Rechten en plichten

Als je ontslagen wordt is dat natuurlijk heel vervelend. Er zijn verschillende redenen die kunnen leiden tot je ontslag. Het is belangrijk dat je weet wat je rechten én plichten zijn. Daarom hebben wij de meest voorkomende manieren van ontslag voor jou uitgewerkt. Zie je door het bomen het bos niet meer? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Het kennismakingsgesprek is gratis.

Ik wil gebeld worden

Zelf ontslag nemen

Misschien ben je niet tevreden over je huidige baan? Of misschien heb je al een andere baan gevonden? In die gevallen kan je overwegen om je baan op te zeggen. Er zijn in dit geval veel dingen waar je rekening mee moet houden. Zo kan je bijvoorbeeld niet in alle gevallen je contract opzeggen. Ook is het belangrijk om rekening te houden met de gevolgen die zelf ontslag nemen heeft. Zo heb je in principe geen recht op een Werkloosheidsuitkering.

Ontslag met wederzijds goedvinden

Het kan voorkomen dat jouw werkgever je vraagt om akkoord te gaan met ontslag. Als je hiermee instemt, noem je dit ontslag met wederzijds goedvinden. Heeft jouw werkgever jou een ontslagvoorstel gedaan? Stem dan niet zomaar in met dit ontslag. Mijn Ontslagexpert heeft veel ervaringen met het afsluiten van dit soort overeenkomsten. Wij kunnen voor jou onderhandelen en het recht op een Werkloosheidsuitkering veilig stellen. Wil je je overeenkomst gratis laten checken door ons? Dat kan via dit formulier.

Ontslag via het UWV of kantonrechter

Als je niet instemt met een ontslagvoorstel en jouw werkgever wil toch de arbeidsovereenkomst beëindigen, dan moet hij naar het UWV of de kantonrechter. Zij controleren of het ontslag volgens de wettelijke regels is toegestaan. Het hangt van de redenen van het ontslag af, wie deze controle uitvoert: het UWV of de kantonrechter. Als je ziek bent of het gaat economisch slecht met jouw werkgever, dan moet je werkgever naar het UWV. Naar de kantonrechter moet je werkgever als er andere redenen dan bedrijfseconomische noodzaak of ziekte zijn. Een voorbeeld hiervan is als je werkgever vindt dat je niet goed functioneert. Mijn Ontslagexpert heeft veel ervaring met procedures bij het UWV en de kantonrechter. 

Ontslag op staande voet

Ben je op staande voet ontslagen? Je staat dan per direct ‘op straat’. Dit wordt eigenlijk alleen maar gedaan als er iets ernstigs aan de hand is, zoals bijvoorbeeld diefstal. Ontslag op staande voet is het uiterste ontslagmiddel voor werkgevers. Hiermee mogen werkgevers niet te lichtvoetig om gaan. Toch gebeurt dit in de praktijk vaak. Werkgevers nemen niet altijd de spelregels in acht waardoor je het ontslag kunt aanvechten. Neem snel contact met ons op als je op staande voet bent ontslagen. Wij staan dag en nacht voor jou klaar.

Dreig je ontslagen te worden en heb je hulp nodig?

Wij staan voor je klaar.

Vrijblijvende check op jouw ontslagvoorstel

Als je al een ontslagvoorstel hebt ontvangen, voeg die dan hier toe. Nog geen voorstel ontvangen? Ook dan kan je gebruik maken van ons vrijblijvende advies. Laat hier je gegevens achter, dan nemen we contact met jou op.

  • Toegestane bestandstypes: pdf, doc, docx, jpg, jpeg
  • Max. bestanden: 8
  • Max. bestandsgrootte: 4mb
  • Kies alle bestanden tegelijkertijd!

Succesvol verzonden

Bedankt het formulier is verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op!