Wie wij zijn

Deskundige adviseurs met een
passie om mensen te helpen

Wie wij zijn

Deskundige adviseurs met een passie om mensen te helpen

Wij zijn Mijn Ontslagexpert. Specialisten op het gebied van ontslag. Klanten omschrijven ons als persoonlijk, deskundig en flexibel. Jij staat bij ons nooit voor een dichte deur. Wat wel voor je klaar staat, is een lekkere kop koffie. En wij bieden je een luisterend oor. En als je wilt, komen wij zelfs bij je thuis langs. Samen gaan wij aan de slag om jouw probleem op te lossen of beter nog: proberen deze te voorkomen. Wij gaan namelijk alleen naar de rechter als dat nodig is.

Onze missie

Met Mijn Ontslagexpert positioneren wij ons tussen de advocatuur en andere vormen van (gesubsidieerde) rechtsbijstand. Denk bijvoorbeeld aan het Juridisch Loket, rechtsbijstandverzekeraars en vakbonden. Tussen de advocatuur en rechtsbijstand zit een wereld van verschil. Klanten voelen vaak een drempel om naar een (duur) advocatenkantoor te gaan. Juridische loketten hebben niet alle benodigde kennis en middelen. Bij rechtsbijstandverzekeraars en vakbonden is onze ervaring dat bij ontslag niet altijd maximaal onderhandeld wordt. Ook krijg je niet altijd de persoonlijke aandacht die je misschien zou willen. Mijn Ontslagexpert is hét alternatief. Wij hebben alle kennis in huis en jij staat voor ons op nummer 1. Samen met jou gaan wij op zoek naar de beste oplossing!

Benieuwd hoe wij dat aanpakken?

Wat kan je verwachten?

De gezichten achter

Mijn Ontslagexpert

Erwin Steinmeier

Laagdrempelig, to the point en overtuigend

Ik ben een arbeidsjurist in hart en nieren. Ik heb veel ervaring opgedaan bij vakbonden en werkgeversverenigingen. Daar heb ik mij niet alleen bezig gehouden met het voeren van individuele ontslagprocedures, maar ook met CAO-onderhandelingen op bedrijfstakniveau. Zo ben ik nu nog verantwoordelijk voor de CAO-onderhandelingen voor de bedrijfstak Woningcorporaties. Doordat ik aan zowel werknemers- als werkgeverszijde heb gewerkt, kan ik mij goed verplaatsen in verschillende partijen. Door aandachtig te luisteren en kritisch door te vragen, kom ik samen met jou tot de oplossing van jouw probleem. 

Ik ben meester in de rechten en ben afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. De Grotius specialisatieopleiding Arbeidsrecht heb ik ‘cum laude’ afgerond waar ik heel trots op ben. Ik heb in het verleden ook de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening afgerond waar ik vandaag de dag nog de vruchten van pluk. Ik ben in staat juridisch complexe zaken op een simpele manier uit te leggen.

Monique Monsma

Toegankelijk, pragmatisch en inlevend

Ik ben al meerdere jaren werkzaam voor Mijn Ontslagexpert. Ik heb jarenlang gewerkt voor een grote rechtsbijstandverzekeraar. Ik heb daar veel ontslagprocedures gevoerd voor werknemers en werkgevers. Ik heb mij bewust aangesloten bij Mijn Ontslagexpert omdat ik hier klanten meer persoonlijke aandacht kan geven. De nadruk ligt bij Mijn Ontslagexpert op een zo hoog mogelijke tevredenheid van een klant en niet op het draaien van een hoeveelheid dossiers. Ik ben buiten Mijn Ontslagexpert om ook nog werkzaam als HR Businesspartner. Vanuit die rol houd ik mij bezig met gebruikelijke HR-vraagstukken, maar ook met coaching en mediation. 

Doordat ik zowel de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening heb afgerond en ben afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht in het arbeidsrecht, bekijk ik niet alleen de juridische kant van de zaak, maar weeg ik ook af wat praktisch en haalbaar is. 

Check mijn ontslagvoorstel

Ik wil gebeld worden

Vrijblijvende check op jouw ontslagvoorstel

Succesvol verzonden

Bedankt het formulier is verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op!